Articol interesant despre ferestre apasă aici si vei fi informat

Sperăm acest articol o să fie de folos?

Și atunci sună

 tel:+37379212777

 

Citeste atent acest articol. Noi ne vom starui sa te informam pe scurt dar clar.

Sa o incepem de la Profil. El reprezinta o carcasa din plastic avind in interior despartituri de-a lungul, formind astfel niste camere. Exista profiluri pentru rama, impost, cerecevea si mai multe. Functia lor principala, sa fixeze termopanul, sa nu ingalbineasca cu timpul si iarna la temperature joase sa nu crape, indeosebi prin colturi. Multa zarva goala se face imprejurul numarului de camere, adica cit mai multe cu atit mai cald. Nu e greu sa cauti in internet diferenta de rezistenta la temperatura intre profil cu 3 si 5 camere. Ai sa rizi citind.Iata ce ne intereseaza pe noi.

 1. de dorit sa fie produs în Europa. Nu brend European produs la margina pamintului
 2. grosimea peretilor, nu mai putin de 3 mm
 3. numarul de camera 3 - 4

De ce produs in Europa? Ca sa nu shimbe culoarea si sa nu fie tocsic.Acolo legea interzice utilizarea componentelor daunatoare, si ei le inlocuesc cu cele ecologice, desi is mai scumpe. Dar daca tot ei produc in Ucraina sau prin China, acolo legea nu interzice nimic si atunci nu e resonabila inlocuirea si pretul se primeste mai eftin, cum iubeste moldovanul.

 numarul de camere, nu mai putin de 3- 4 ca sa fie cald si fara zgomot si grosimea peretilor nu mai putin de 3 mm, ca sa fie tare sa nu pluteasca ca mamaliga. La toate acestea e necesar sa mentionam ca profilul din pvc in interior se armeaza cu metal, cu grosimea peretelui 1,2mm nu mai putin. Acest moment e strict obligatoriu. Metalul nu permite deformarea ferestrei la schimbarea temperaturilor,plus si furnitura se fixzeaza in el(mai multe detalii gasiti in articolul dedicat special pentru profil apasa aici)

Acum trecem la termopan. El este foarte important. Uite la ferestra, ce ocupa 80% din ea? Corect, steclopachetul dicteaza. Cu vreo 10 ani in urma, unul din saloanele noastre se amplasa intro incapere cu ferestrele cu termopan simplu, din pod pina in podea. Ce frumos era! Numai nu cald. Iarna  conturile pe caldura, patronul isi punea minele in cap, dar colectivul oricum dirdia de frig. Vara alta prapastie,conditionerele nu se opreau, dar si racoare nu se mai facea. Neam chinuit asa un an, dar dupa un calcul preventiv, patronul a declarat, ca e mai convinabil sa schimbe steclopachetele la loe-e(respinge caldura in incapere)+ isosol(respinge razele solare)cu argon, si prin economie de la conditionere si incalzire isi va recupera invistitia intrun an. Zis si facut. Sincer sa scimbat totul. Oameni buni low-e lucreaza. Mai ales unde Ferestrele is mari. Real e mai cald si cheltuelle se reduc pina la 50%. Si nus asa de scumpe nici low-e nici isosol, la un geam la vreo 10 euro diferenta. Fa ce vrei numai nu economesi la termopan.(aici detalii)

Am ajuns si la furnitura. Daca ea lucreaza bine, atunci si tu esti bucuros. Fereastra usor se inchide se deschide. Dar daca furnitura e geboasa,tu te inervezi, sulfa vintul si asa mai departe. Cumperi un lucru bun nu te sgirci la furitura comandeaza maco, gu ,acado(turcesca dar buna),citeste despre furnitura in detalii aici

Acestea sunt aspectele de baza, luatile in considerare si totul o sa fie bine.

Mai exista niste maruntusuri care nu trebue scapate din vedere. De exemplu, citi ani pe peata activeaza producatorul. Sigur cu cit mai mult cu atit mai bine. De ce? Fiindca no sa se invete pe ferestrele voastre.

 inca una, e suspicient  cand comanda se face mai mult de 4-5 zile. O fereastra standart se asambleaza in 30 min, steclopacetul in 20 min si isolantul se mai usuca o jumate de zi, tot restul timpului din 4-5 zile ocupa resursul administrativ. In asa caz gindeste ce face acest producator daca el are nevoe sa se organizeze mai mult de 5 zile...

Asa dar fereastra buna se cauta in felul urmator :

 • DE unde e profilul?
 • -Din europa .
 • -Chear in europa se produce?
 • - da
 • Dorim cu 4 camere, Low-e si furnitura acado.
 • -Bine
 • -Cit timp produceti?
 • - 2-3 zile
 • Normal noi chemam inginerul la fata locului.El va lua masurile ca apoi sa inceem contaractul                                                                                                

Sperăm acest articol o să fie de folos?

Și atunci sună

 tel:+37379212777