Ferestre din pvc? sau Ferestre din Lemn natural? De care sa alegem?

O intrebare foarte interesanta Ferestre din pvc? sau Ferestre din Lemn natural? De care alegem? Pentru noi e greu sa dai un raspuns obiectiv deoarece noi producem si una si alta. Dar in sine…..

 Ca sa nu va indreptam dupa gusturile noastre, va propunem sa analizati faptele. Sa incepem de la ferestre pvc. Un plus semnificativ este ca ele sunt facute din pvc. Acest material ca orice plastic este foarte usor de ingrijit, usor se spala si nu putrezeste. La plusurile de mai sus adaugam capacitatea de a nu transmite temperaturile, sau mai bine zis de ale transmite greu. Adica, cind e frig, si partea de afara a profilului este rece partea din incapere, este calda. La profilul pvc calitativ culoarea alba, ramine asa alba pe parcursul la tot termenul de expluatare, si nu apare nevoe de vopsit .Tot un avantaj foarte important este capacitatea de a arde foarte greu in caz de incendiu. Si in sfirsit profilul poate fi laminat cu pelicula pvc care seamana cu lemnul natural de orice specie si culoare. Asa dar rezumam- termopanele au plusurile urmatoare:-usor de ingrijit, nu putrzesc,nu sunt reci,nu trebue de vopsit, nu ard in foc ,sunt de toate culorile inclusiv si culorile lemnului natural.

Dar sa trecem la ferestrele din lemn. Daca omul are bani, le allege pe ele. De ce? el nu stie, inima ii spune. Da, ne trage la ecologie.

Va spunem noi de ce geamurile din massiv, e forte bine pentru toti. Ele sunt mai tari, chear daca nu au metal in interior. Ele sunt mai calde, si mai rezistente la ingheturi. Daca le prelucram dupa metodele temporane, la fel nu putrezesc. Le acoperim cu lac modern si nu ai probleme. Da, la vreo 10 ani mai dai un strat de lac, dar in schimb ai ferestre din lemn, solid, scump, prestigiu…

Asa dar ferestrele din lemn natural sunt mai frumose si mai prestigioase dar, mai scumpe si au nevoe de reinoire, iar feretrele pvc sunt mai utile la fel frumose dar mai artificiale. Speram ca acest articolva ajutat sa alegeti corect