Problemă principală de ce transpira ferestrele termopan?

      

Problemă principală de ce transpira ferestrele termopan?

 Fereastra PVC este un set compus din plastic și sticlă. Aceste materiale nu generează umiditate. In realitate, ferestrele termopane nu transpiră, pe ele doar se contractează excesul de umiditate din încăpere. Dacă înțelegi acest proces, devine clar în ce direcție trebue să săpi. De regulă, atunci când apa se scurge de pe geamuri primul gând este că ați cumpărat un produs de calitate slabă, al doilea gând este că producătorul trebuie să rezolve problema pe propria cheltuială.Dar miezul acestei probleme nu este cine va suporta cheltuială, ci să înțelegem de ce se întâmplă și care sun cauzele acestui proces. Și apoi, desigur, cine este de vină, acel și lasă-l să plătească

 

Umiditatea excesivă în casă reprezintă o mare problemă. Totul din împrejur o absoarbe , pereții, hainele, mobilierul, chear și plămânii. Ferestrele diferă numai prin faptul că nu absoarbă umezeala, ci o resping. În cazul hainelor și plămânilor, puteți trece peste problema, dar cu ferestrele nu se va primi, apa curge chiar acum și este foarte inconfortabil.

După instalarea geamurilor cu termopan, ați închis străns canalul de ventilație, care trecea prin ferstrele vechi din lemn. Există conceptul punctului de roua. Cu cuvinte simple, acesta este punctul de temperatură la care umiditatea din aer se transformă în lichid. Cu cât este mai rece în afară, cu atât mai mic trebue să fie nivelul de umiditate în casă. Să nu mai vorbim de faptul că temperatura din înauntru trebuie menținută în jurul valorii de 20-22 grade Celsius. De exemplu, dacă afară este -20C, atunci casa ar trebui să fie 20-22C și umiditatea 35%. Dacă e mai cald afară, nivelul de umiditate în casă poate fi mai mare, dar numaidecăt  în intervalul de 30% -70%, în caz contrar este dăunător pentru tot ceea ce aveți în apartament, inclusiv pentru sănătate.

    Un sfat foarte important în lupta cu condensul, printre altele decât cele descrise mai jos este instalarea ferestrelor cu termopan low-e, umplut cu argon (gaz) sau chiar mai bine kripton (gaz). Pentru că în acest exemplu de realizare, în primul rând o să aveți o pierdere de căldură foarte scăzută, iar în al doilea rând foia de sticla din interior al ferestrei va fi de 2-3 ori mai caldă decât cea obișnuită, și, prin urmare, punctul de condensare are loc la o umiditate mai mare și la o temperatură mai scăzută. Simplu vorbind în casă poate fi mai rece, umiditatea poate fi mai mare și ferestrele încă nu au început să transpire. Dar nu este vorba de infinit. Dacă umiditatea din casă este mare atunci mai devreme sau mai târziu, undeva se va depune.

   Deci, ferestrele transpira, înseamnă că ventilația dvs. nu poate face față. Nu schimbă aerul în casă. Aerul proaspăt de afară, care, dacă nu plouă, este mult mai uscat, nu pătrunde înauntru și nu vă reîmprospătează casa, iar ferestrele primele semnalează acest lucru. Vă recomandăm cu tărie să nu căutați vinovatul, ci să curățați arborii de ventilație. Dacă nu funcționează, atunci găuriți găuri suplimentare de aer în încăperile cu probleme și, pentru a reduce pierderile de căldură, instalați supape speciale de încălzire a aerului în aceste găuri. O altă măsură este încălzirea zidurilor. Peretii reci, de asemenea, contribuie la cresterea nivelului de umiditate si pierderi de caldura. Modul urgent de a regla umiditatea este pur și simplu să instalați cerceveaua ferestrei în poziția de aerisire. De trei ori pe zi timp de 10-15 minute soluționează de obicei problema transpirației.

 

Mucegaiul de pe pante, de asemenea, este legat de umiditatea  marită. Dar la aceasta se adaugă distanța rece , care de obicei se umpla cu spumă dintre ferestră și perete ăn locul montarii. Vă recomandăm să încălziți îmbinarea. Adică, dacă este deschisă din exterior, acoperiți cu vată minerală sau alt material de izolare termică pe clapetă, accesând profilul ramei ferestrei, apoi ar trebui să fie etanșată din punct de vedere estetic. Pervazul ferestrei nu trebuie să acopere prea mult bateria, deoarece se formează o barieră pe calea aerului cald către destinație, altfel cum căldura va încălzi fereastra.

 

Am scris acest articol pentru dvs. deoarece dorim că fiecare cumpărătură pe care o faceți sa fie pentru a vă îmbunătăți nivelul de confort și nu invers.